Vacature Callcenter Manager 28 uur

Wie zijn wij?

Voice to Voice is een professioneel bureau voor business to business telemarketing, sales training en backoffice ondersteuning, zoals telefoonservice en secretariaat service. Onze opdrachtgevers zijn zowel landelijk als regionaal en komen uit zeer uiteenlopende branches. Wij bestaan sinds 2001 en zijn een sterk groeiende organisatie met op dit moment 16 medewerkers.

Functieomschrijving

Als Callcenter Manager draag je zorg voor de realisatie van diverse belprojecten, vanaf de binnenkomst van een project tot en met de oplevering en nazorg. Je bent als Manager verantwoordelijk voor het aansturen van de telemarketeers. Bij klanten inventariseer je de wensen en behoeften, onderhoud je contacten over de voortgang van het project en bewaak je continu de kwaliteit. Naast het opstellen van rapportages voor opdrachtgevers, monitor je de belactiviteiten en ben je continu bezig met verbetering, maar ook inspelen op marktontwikkelingen behoort tot je taken. Daarnaast ondersteun je de inbound afdeling met het implementeren van nieuwe klanten.

Functie-eisen

  • Afgeronde HBO opleiding
  • Je bent in staat om een team aan te sturen op het gebied van resultaat en kwaliteit.
  • Hoewel klant- en servicegerichtheid continu hoog in het vaandel staan, ben je tevens resultaatgericht en heb je een flexibele instelling.
  • Aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie.
  • Affiniteit met ICT en ervaring met Steam (softwarepakket van Codelogic) is een pré
  • Krachtige persoonlijkheid.
  • Woonachtig in een straal van 70 km rondom Lemmer.

Wij bieden

Dit betreft een vast dienstverband van 28 uur per week per zo spoedig mogelijk.

Interesse?
Graag bellen met Irene de Boer (088-844 0844)

Acquisitie naar aanleiding van de advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Reacties zijn gesloten.