Je stem als visitekaartje

Sympathiek aan de telefoon overkomen is nog best lastig. Gebruik je stem als visitekaartje.
5 tips om nog vriendelijker over te komen.

Leuk en sympathiek

Leuk en sympathiek aan de telefoon overkomen is nog best lastig. Met enkel je stem als middel, ligt het al gauw op de loer dat je misschien niet helemaal overkomt zoals je zou willen. Wij hebben vijf tips op een rijtje gezet waarmee je nog vriendelijker overkomt zodat je zakelijk, privé of wanneer dan ook daar je voordeel mee kunt doen.

In hele zinnen spreken


Een hele belangrijke. Zeg geen ‘moment’, maar: ‘Heeft u een ogenblik alstublieft?’

Persoonlijk


Noem mensen bij hun naam, zodra je die genoteerd hebt. Dit maakt je toegankelijk en het schept vertrouwen.

Veel intonatie in je stem gebruiken


Dit maakt je levendig en interessant! Met veel intonatie kun je op een gerichte manier duidelijk maken wat voor jou belangrijk is. Het is als het ware alsof je leestekens toevoegt aan je zinnen.

Actieve houding aannemen


Geloof het of niet; onderuit gezakt bellen klinkt heel anders dan wanneer je rechtop zit (of loopt). Je klinkt helder en fris en dat activeert.

Neem met een smile op je gezicht de telefoon op!


Met het verkeerde been uit bed gestapt? Zodra je glimlachend belt, hoor je daar niets meer van. Een glimlach op je gezicht verbloemt in stemgebruik elke frons op je hoofd, zodat je ondanks dat je het misschien die dag niet in huis hebt, tóch voor elkaar krijgt!

Telefoneren kun je leren


Blijft het lastig? Gemakkelijk en vooral leuk zijn onze klantvriendelijkheidstrainingen. Je leert hoe je meer rendement haalt uit telefoongesprekken door zelf een goede gesprekspartner te zijn en goed te leren luisteren naar (mogelijke) klanten.

Meer info over telefoontraining

Blijf op de hoogte

Alle berichten

Waar wacht je nog op?

Bel 088 844 0844, maak gelijk online een afspraak of mail info@voicetovoice.nl